fbpx

PIXBO.STUDIO

Workshop ZDARMA: Jak pomocí foto a video obsahu nakopnout váš e-shop. 10. září od 18:00.

FAQ – nejčastěji kladené dotazy

Otázky, na které se často ptáte

Obecné otázky

Studio

Podcast

Online přenosy

Obsah pro eshopy

Obecné otázky

  1. Online či offline schůzka, kde sjednotíme noty

  2. Rezervace termínu / plán natáčení

  3. Natáčení - ve studiu nebo mimo něj

  4. Přesun dat do střižny a zpracování hrubého střihu

  5. Posíláme hrubý střih pro faktickou kontrolu a vaši zpětnou vazbu

  6. Zpracování zpětné vazby a příprava čistého střihu

  7. Předání Díla / dat, vystavení faktury.

Projdeme několik našich otázek o možnosti vzájemné spolupráce, které nám pomůžou vzájemně si sjednotit představu a navrhnout možnosti, jak projekt realizovat, aby výsledný výstup splnil vaše očekávání. Vyslechneme si vaše potřeby, váš kontext, o vás a vaší firmě a zodpovíme otázky, na základě kterých pak budeme moci navrhnout ten nejlepší možný koncept.

Každý výstup je různý, ale pro zobecnění to lze popsat následovně: první hrubý střih pro vaši zpětnou vazbu obdržíte do 7 pracovních dnů od natáčení, čistý střih vám následně dodáme do 4 - 7 pracovních dnů po obdržení vašeho feedbacku. V případě zakázek většího rozsahu může zpracování výstupů zabrat 3-4 týdny.

Ano, jsme kreativci a vaši parťáci napříč digitální sférou. Pokud si nejste jistí strategií, kreativním zpracováním nebo celkově uchopením konceptu, rádi vám pomůžeme. Pojďme si domluvit schůzku, kde vše probereme.

Studio

Parkování je možné pouze na modré zóně nebo v OC Palladium – vjezd do garáží buď z ul. Na Poříčí (u studia) a nebo z ul. Revoluční. Pokud potřebujete vyložit např. rekvizity, lze zastavit přímo před studiem na krátkou vykládku.

Termín natáčení je možné zrušit či přesunout zdarma nejpozději 48 hodin před natáčením. V případě zrušení termínu méně jak 48 hodin před natáčením vám bude účtován storno poplatek ve výši 50 % z celkové ceny. Nebo si termín můžete bezplatně přesunout na jiný den. V případě zrušení méně jak 24 hodin před natáčením vám bude účtován 100% storno poplatek.

Pokud si pronajmete studio a přinesete si vlastní disk, můžeme vám data rovnou přetáhnout. V opačném případě posíláme data do 2-3 pracovních dnů od pronájmu studia.

  1. V případě pronájmu studia dostanete surová neupravená data ve formátu dle domluvy: mp4 - nenabarvená (s-log3), full HD (resp. 4K) rozlišení, 25 (resp. 50) fps. V případě zájmu můžeme udělat i color grading videa.

  2. Videa posíláme standardně ve formátu mp4 (full HD nebo 4k, H.264 nebo H.265). V případě podcastů či jinýhc audio stop předáváme soubory ve formátu wav.

  3. Upravené fotografie zasíláme ve formátu jpg.

Čím dřív, tím líp. Pokud máme ve studiu zrovna volno, není problém studio zarezervovat až 48 h před natáčením. Pro naše pravidelné tvůrce, partnery a předplatitele nabízíme "just-on-time" rezervace možné v řádu hodin, když je potřeba.

Ano, v případě pronájmu studia proběhne platba rovnou při rezervaci termínu. V případě zrušení termínu více jak 48 hodin před natáčením vám vrátíme peníze zpět.


Storno poplatky:

V případě zrušení méně jak 48 hodin před natáčením účtujeme 50% storno poplatek.

V případě zrušení méně jak 24 hodin před natáčením A nebo si můžete změnit termín.

Fotoaparát / kamera Sony Alpha A7 IV (2x); Kamera Sony FX3 (2x); objektiv Sony 24 - 70 mm, f2.8 GM; objektiv Sony 16 - 35 mm, f2.8 GM; objektiv Sony 50 mm, f1.2 GM; objektiv Tamron 28-75 mm, f2.8; objektiv Sony 85 mm f1.4

stálá světla Nanlite / Godox (2x 300W, 1x 150W)

papírové pozadí: černé, bílé, zelené

rekvizity: stůl 180 x 80 cm - výškově nastavitelný, automatický; televize Samsung s úhlopříčkou 147cm a AirPlay technologií; květiny (3x); dřevěné pozadí; lampa s RGBWW chytrou žárovkou; Phillips Hue světla (2x); kovový regál s dřevěnými policemi a doplňky

A další... vypisovat zde nelze vše, protože je toho tady hodně. 🙂 Ale určitě si pro váš oblíbený setup něco vyberete. 🙂

Naše studio je rozdělené na dvě části (dřevěná stěna a šedá stěna + plátno (černé, bílé, zelené). Budete zde mít připravenou techniku k použití, v případě zájmu i libovolný setup z naší galerie setupů. Ve studiu vám bude k dispozici náš technik, který vám rád vám s čímkoliv pomůže.

Ano, v případě zájmu vám můžeme zařídit catering dle vašeho výběru (ovoce, sušenky, Bageterie Boxy a něco k pití - CocaCola, Kofola, džus, víno, prosecco ...). Kafe i voda jsou samozřejmostí a máme je tu pro vás zdarma vždy.

Ano, máme. Pokud si tedy nezapamatujete text nazpaměť, nezoufejte - text vám můžeme nahrát do čtecího zařízení, což je taková speciální pomůcka, díky které text můžete přečíst přímo na kameru - není potřeba se jej tedy učit nazpaměť

Zkuste si několikrát odříkat text, který budete říkat ve videu, abyste působili sebevědomě a přesvědčivě. Pomůže vám to se zbavit nervozity před kamerou.

Podcast

Ano, předplatitelé mají výhodnější cenu za pronájem, studio si mohou zarezervovat i 24 hodin předem a mohou natáčet i o víkendu bez navýšení ceny. V ceně pronájmu mají i základní catering - kafe, džus, coca cola, ovoce / sušenky.

Termín natáčení je možné zrušit či přesunout zdarma nejpozději 48 hodin před natáčením. V případě zrušení termínu méně jak 48 hodin před natáčením vám bude účtován storno poplatek ve výši 50 % z celkové ceny. Nebo si termín můžete bezplatně přesunout na jiný den. V případě zrušení méně jak 24 hodin před natáčením vám bude účtován 100% storno poplatek.

  1. Video cast standardně posíláme ve formátu mp4 (full HD nebo 4k, H.264 nebo H.265) do 7 pracovních dnů od natáčení. Obdržíte od nás také audio verzi podcastu ve formátu wav.

Ano, můžeme pro vás připravit intro znělku spolu s úvodní animací např. vašeho loga či názvu podcastu. A k tomu vám dodáme i verzi pro závěr, kde můžete mít třeba call-to-action k odběru podcastu.

Ano, můžeme pro vás vytvořit kompletní grafický vizuál k podcastu, ve kterém bude jeho logo, barvy, fonty a šablony - jak vypadají náhledové obrázky, animace, jmenovky, šablony příspěvků na sítě apod.

Ve studiu jsou i pohovky pro klidné posezení, a pokud před vámi nenatáčí někdo jiný,  můžete jich využít před tím, než začnete natáčet. A koneckonců je to i skvělé místo pro malý "small-talk" s hostem, abyste se dostali více do pohody před natáčením.

Pokud před vámi někdo ve studiu bude, rádi vám uvolníme zasedačku, abyste se mohli v klidu připravit.

On-line přenosy
(webinář, livestream)

Základní balíček online přenosu stojí 13 000,- Kč bez DPH a obsahuje 1 hodinu online přenosu + 1 hodinu studia před začátkem přenosu na vaši přípravu. Je-li váš přenos delší, zaplatíte + 3 000,- Kč bez DPH za každou další hodinu.

Pro zajištění streamu budeme od vás potřebovat zaslat:

  • stream key,
  • odkaz na stream,
  • materiály, které by měly být součástí vysílání (prezentace, předtočená videa, ...).

Pokud nevíte, jak na to, nezoufejte, po rezervaci termínu se s vámi vždy spojíme a navedeme vás, jak výše zmíněné získat a poslat.

Bonus: Pokud nám zašlete dopředu váš brand manuál nebo nějakou barevnou paletu, kterou používáte, můžeme do těchto barev nasvítit pozadí streamu.

Nejvíce zkušeností máme s YouTube a Zoom platformami. Pro bezplatné webináře či livestreamy doporučujeme streamovat na YouTube - je to nejjednodušší a uživatelsky pro diváky nejpřívětivější. Pro zpoplatněné streamy lze využít např. Zoom. Zde ale počítejte s investicemi do správného Zoom tarifu. Nicméně, vzhledem k obdobnosti procesu umíme prakticky každou platformu.

Zkuste si několikrát odříkat prezentaci, abyste působili sebevědomě a přesvědčivě. Pomůže vám to se zbavit nervozity před kamerou. Promyslete, jakým stylem budete reagovat na dotazy diváků (průběžně / až na konci). Na natáčení si vezměte vlastní notebook a jedno další zařízení (postačí i telefon), na kterém budete moci sledovat otázky průběžně. Doporučujeme si sebou vzít kolegu, který bude v průběhu natáčení sledovat a kontrolovat stream se sluchátky na uších a průběžně filtrovat otázky. Případně s tím může pomoci člověk z PIXBO crew za příplatek 1 000,- / hod.

Rádi vám dopřejeme komfort, ať se můžete na živé vysílání připravit v pohodlí našeho studia, proto standardně můžete dorazit už 1 hodinu před začátkem přenosu. Pokud cítíte, že potřebujete více, není problém studio vybookovat na delší dobu, ale počítejte, že vám toto budeme muset naúčtovat běžnou sazbou za pronájem.

Studio je prostorné, můžete dorazit klidně s týmem o 5-6 lidech, bez problému se u nás poskládáte. Pokud byste pořádali například celodenní školení, není problém vám vybookovat kompletně celý prostor vč. kanceláře s monitory, kde můžou sedět vaši lidé pro back-office a např. odpovídat na dotazy účastníků.

Studio není nafukovací, ale další 2-3 speakery navíc zvládneme bez problému. Počítejte ale s vyšší cenou za webinář - individuální kalkulaci vám zašleme obratem po domluvě termínu.

Ano. Online přenos se standardně uloží na dané platformě, ale můžeme vám jej nahrát v plné kvalitě ze všech kamer, vč. vašich prezentací a sdílených obrazovek.

Videa posíláme standardně ve formátu mp4 (full HD, H.264 nebo H.265) do 2 pracovních dnů od přenosu. Obdržíte od nás záběry z jednotlivých kamer a sestřih výsledného streamu.

Obsah pro e-shopy

Videa standardně posíláme ve formátu mp4 (full HD nebo 4k, H.264 nebo H.265), upravené fotografie ve formátu jpg. Veškeré výstupy od nás obdržíte do 3 týdnů od natáčení / focení, pokud se neprotáhne zpětná vazba.

Připravte si text s vlastním příběhem o firmě. V případě zájmu vám můžeme s tvorbou scénáře pomoct. Zkuste si text několikrát přeříkat, aby výsledná řeč působila plynule a přesvědčivě i na kameru. Na natáčení můžeme sice využít čtecí zařízení, nicméně bude působit lépe, když budete mít text alespoň trochu v paměti.

Dále vás poprosíme o zaslání vašeho brand manuálu a loga ve formátu PNG nebo SVG pro pro použití do videí. Dopředu je také potřeba připravit reklamační formulář, případně další dokumenty - štítek na balíček a podobně. POZOR! Kvůli GDPR s vymyšlenými údaji.

Prostory (sklad, prodejna, výrobna) budou vypadat lépe uklizené a nazdobené. Pokud mate pracovní uniformy nebo alespoň firemní trička, vezměte si je, prosím, na natáčení. V případě zájmu vám firemní merch umíme zajistit.

Není potřeba psát rozsáhlé příběhy. Stačí představit vaši firmu v pár větách a říct to podstatné: co vaše firma vyrábí, čím se zabývá, čím může pomoct zákazníkovi, v čem je unikátní, jak se liší od konkurence, ... Zkrátka prodejte co, jak, proč a pro koho to děláte.

Obě varianty mají své pro a proti. Nicméně doporučujeme, aby se ve většině případů focení a natáčení účastnili reální zaměstnanci. A to zejména proto, že z takových záběrů bude vaše firma působit důvěrněji a autentičtěji, než když bychom "cizí" komparzisty. Komparzista se naopak hodí např. na stránku Proces objednávky, kde by mohl znázornit spokojeného zákazníka, kterému kurýr předává zboží. Pokud se vaši zaměstnanci na některých pozicích často mění, je možné využít komparzistu i např. do ilustračních fotografií pro kariérní stránky a podobně.

Pokud zaměstnanec nechce být viděn, žádné záběry s ním pořizovat samozřejmě nebudeme. Tento problém se dá vyřešit dvěma způsoby. Můžeme nafotit / natočit jiného zaměstnance vykonávajícího stejnou pozici nebo využít komparzistu.

Ano, nejprve vám pošleme hrubý střih videí, který upravíme dle vašeho feedbacku a následně pošleme střih čistý. V rozpočtu většinou počítáme s jedním kolem zpětné vazby, proto je nejlepší zpětnou vazbu poskytnou komplexně, najednou a na všechny společně tvořené výstupy.

Nenašli jste, co jste hledali?
Spojte se s námi napřímo a my vám zodpovíme vše, co bude v našich silách